Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert de Voedselbank Enschede-Haaksbergen van 14:00 tot 16:30 uur een Open Huis aan de Hengelosestraat 108. Bezoekers kunnen meer leren over wat de Voedselbank doet en wie er in aanmerking komen voor de wekelijkse pakketten. Ook wordt er uitleg gegeven over de inhoud van de pakketten, wie de goederen leveren, en hoe de uitgifte van de pakketten werkt.

Het open huis staat in teken van armoedebestrijding De Voedselbank is niet de enige gastheer. Ook de Stichting Leergeld, de Kledingbank, Humanitas, het Formulieren Adviespunt Enschede, Resto van Harte en Onderwijsbegeleiding Oost-Nederland doen mee. Bij verschillende stands wordt uitleg gegeven over hoe de deelnemende organisaties bijdragen aan armoedebestrijding.

 

Belangstellenden kunnen zich ook opgeven als vrijwilliger bij de Voedselbank. Er zijn op dit moment ongeveer 90 vrijwilligers actief, maar er is altijd werk te doen. Van inpakken, ompakken, kratten vullen tot het ophalen van voedsel in een van de transportbussen.

 

(Overgenomen van twentejournaal)