Astrid en haar gezin zijn heel blij met de Kledingbank

klik hier voor de bron

Ze had nog niet eens van het bestaan van de Kledingbank gehoord, maar het bracht Astrid wel degelijk verlichting in financieel zware tijden. Astrid (een gefingeerde naam, want ze blijft liever anoniem, ook met het oog op haar kinderen) raadt een ieder die het goed gebruiken kan een gang naar de Kledingbank aan. Gêne is niet nodig, vindt ze. “De mensen zijn er heel aardig.”

Astrid kwam bij de Kledingbank terecht via een begeleider van het Leger des Heils. Dat was ongeveer twee jaar geleden. Haar partner had een sociale uitkering en zelf had ze geen inkomen. “We hadden geen geld om nieuwe kleren te kopen. We zaten in de schuldsanering, maar de bewindvoerder heeft niks betaald. Alle schulden zijn zelfs hoger geworden”, vertelt Astrid.

De schulden van Astrid en haar partner waren samen ongeveer 50.000 euro. “We zijn failliet verklaard en zitten nu opnieuw in de schuldsanering. We krijgen een nieuwe bewindvoerder en over drie jaar zijn we schuldenvrij”, klinkt het enthousiast.

 

Astrid hoorde voor het eerst van de Kledingbank bij een bezoek aan het Leger des Heils. “De begeleider zag dat ik altijd dezelfde kleren aan had. Ik heb ook niks anders zei ik toen.” Het was de aanleiding om naar de Kledingbank te gaan. Eind 2018 ging Astrid voor het eerst. Nu gaat ze met haar partner en kinderen twee keer per jaar naar de Kledingbank. Eén keer voor de zomerkleren, één keer voor de winterkleren. “Of het past is bij mij nog wel eens een probleem, maar bij de kinderen en mijn partner past het altijd. Het is echt een uitkomst.

Het is heel mooi dat het bestaat voor de mensen. Ik had er nooit eerder van gehoord. De Voedselbank, daar wist ik wel van, maar niet van de Kledingbank. Je wordt er heel netjes behandeld. Ze zijn er heel vriendelijk. En ze hebben vaak heel leuke kleding. Ook de kinderen zijn er heel blij mee. Ze mogen altijd een cadeautje uitzoeken, wat speelgoed. Het is me opgevallen dat het goed georganiseerd is.”

 

Dat Astrid tijdens haar zwangerschap extra langs mocht komen om kleding uit te zoeken heeft hij haar goed gedaan. “Echt, ik ben toen heel goed geholpen. Ik kan alleen maar positieve dingen zeggen over de Kledingbank.” Bij de Voedselbank liep Astrid twee jaar, maar nu niet meer. “We hebben een aanvraag gedaan, maar dat is niet goed gegaan.” Een nieuwe aanvraag is inmiddels de deur uit.

 

klik hier voor de bron