Blog: onderbroek!

Hé? Zijn er mensen die niet elke dag een schone onderbroek aan kunnen doen? Gewoon omdat ze die niet hebben, want geen geld? Ja, die zijn er. Ook in Enschede. Als je er over na gaat denken, is het eigenlijk bizar, dat dit kan in een land als Nederland. Even voor de duidelijkheid, we hebben het hier over armoede, niet over een challenge van een stel tieners.

Armoede zal voor iedereen anders zijn en vooral worden gedefinieerd aan de hand van het welzijnsniveau van de mensen om je heen, in je dorp of stad. Het CBS heeft het overigens niet meer over armoede maar over ‘huishoudens met een laag inkomen’. Hoe verder je daar nog weer onder zit: hoe ‘armer’, dat dan weer wel. Links of rechtsom, met weinig geld heb je het in Nederland niet makkelijk.

Terugkomend op de schone onderbroek: jezelf en/of je kinderen niet elke dag een schone onderbroek kunnen veroorloven, dat is wel armoede. Hoewel er ongetwijfeld nog een heel scala aan andere criteria te noemen zijn. Gelukkig zijn daar de instanties die onze mede-Enschedeërs helpen om tijdens kort- of langdurige periodes van armoede het hoofd enigszins boven water te houden. De Stichting Kledingbank Enschede is er één van.

De Stichting Kledingbank Enschede is er voor iedereen die via een verwijzende instantie (denk gemeente, wijkcoach, Stadsbank, Formulierenadviespunt etc.) een verwijzing krijgt. 2 keer per jaar kun je er met je gezin komen om kleding uit te zoeken en ja ook een nieuwe onderbroek mee krijgen. Tenminste als er budget is om onderbroeken te kopen. Want dat is, ondanks alle inspanningen, niet altijd het geval.

Vrijwilligers zorgen er voor dat er kwalitatief hoogwaardige tweedehands kleding in de rekken hangt, er (veelal) weinig gedragen of nieuwe kinderschoenen in het schap staan en het ondergoed dat er is, is nieuw. Met dank aan alle mede-Enschedeërs die hun goede tweedehands kleding doneren, winkels die nieuwe kledingstukken schenken of tegen sterk gereduceerd tarief aanbieden en financiële bijdragen van bedrijven, instanties en gemeente. Het doel is om nog meer mensen te helpen, dus zegt het voort!

Heb je interesse, wil je meer weten of doneren? Kijk dan www.kledingbankenschede.nl of volg Kledingbank Enschede op Facebook!